Mit tegyél az oldalad biztonságáért?

learning
A Te weboldalad biztonságban van?

Nem árt, ha tudod...

 • A weboldalak majdnem 75%-a ki van téve az interneten a támadásoknak.
  Sokszor nem is látszik, hogy megtörtént. Csak a háttérben küldenek róla spam leveleket, ellopják a címlistákat, személyes adatokat, amivel megkárosítanak Téged. Sőt, a spamek miatt akár le is tilthatják az oldalt. Vagy fura dolgok jelennek meg az oldalon, vagy az oldal helyett.

 • A feltört oldalakat a Google is felismeri, megjelöli és egy idő után riasztó figyelmeztetés fogadja a látogatókat.

A weboldalad akkor marad biztonságban, ha rendszeresen frissítve van.

Különösen igaz ez a WordPress, Joomla oldalakra. A rendszeres frissítések biztosítják, hogy eltűnjenek a biztonsági rések.

De tudsz gondoskodni arról, hogy frissítés után is működjön az oldal? Rendszeres biztonsági mentést készíteni, hogy ha bármilyen kompatibilitási probléma adódik, ne kerülj bajba? Vagy ha támadás éri az oldalad, ne vesszen el semmi?

Akarsz ezzel foglalkozni egyáltalán?

Webmesteri csomagjaink az oldalad biztonságát szolgálják.

Mit tartalmaz egy webmesteri csomag?

A weboldalhoz tartozó fájlokról és adatbázisról csinálunk egy másolatot, és azt eltároljuk egy olyan tárolón, ami nem kapcsolódik internethez, és csak archiválásra van használva. A mentett állományokat egy évig őrizzük meg. A fájlok és az adatbázis mellett külön adatexportálást végzünk a sablon és a pluginek beállításairól, ahol van erre funkció. Ez az esetek többségében nem lenne szükséges, de jól jön akkor, ha csak ezek a beállítások kavarodnak el az éles oldalon.

A mentések készítése  azért hasznos, mert így biztosan van a weboldalról egy olyan mentés, ami megmarad, nem fertőződik meg vírussal, és bármilyen probléma esetén van miből visszaállítani az oldalt.

A jobb tárhelyszolgáltatók is készítenek a tárhelyek tartalmáról napi mentéseket, amiket szolgáltatótól függően 7-30 napra visszamenőleg tartanak meg. Van olyan szolgáltató, ahol ezekből kérésre bármikor visszatöltenek korábbit, van, ahol fizetni kell érte külön díjat.

Ami miatt érdemes külön is mentést csinálni, az a következő: vannak olyan feltört oldalak, amikről csak hónapok múlva veszik észre, hogy történt valami, mert az oldal látszólag nem változott, csak a háttérben munkálkodik egy bújtatott program, ami adatot gyűjt, vagy emaileket küld ki (spamokat).

A nyílt forráskódú rendszereknél, mint a WordPress és a Joomla, nagyon fontos, hogy a weboldal kövesse a friss verziókat. Ez azért fontos, mert ezeket a rendszereket sokan fejlesztik, rengeteg funkció és kiegészítés van hozzá, és lehetnek benne biztonsági rések. Mindig dolgoznak azon, hogy ezeket javítsák, és egyre jobb legyen a rendszer.

Ezért jönnek ki az újabb és újabb verziók. Amikor kijönnek a friss verziók, amik javítanak biztonsági réseket, hamarosan ezek a biztonsági rések ismertté válnak a hackerek számára is, és fel tudják használni az oldal támadására.

Ugyanez igaz a sablonokra és a bővítményekre is.

Ezért rendszeresen meg kell nézni, hogy van-e elérhető frissítés, és elvégezni a szükséges frissítéseket.
Nem mindegy viszont, hogy hogyan csináljuk. Nagyon ajánlott előtte egy teljes mentést csinálni az oldalról. Ez azért fontos, mert a wordrpess kódok, a sablon és a bővítmények egy közös egységben működnek. Viszont ha kijön egy új verzió a wordpressből, és mondjuk nagyobb változásokat tartalmaz, nem biztos, hogy minden más elem kompatibilis lesz vele. Ezért ezt le kell tesztelni, és szükség esetén a mentésből vissza lehet állítani.

Mi is kezelünk olyan oldalt, ami a sablon miatt egy bizonyos verzió fölé nem frissíthető, mert szétesik az oldal.

A lényeg, hogy ellenőrizni kell a sablon és a bővítmények kompatibilitását is, és azokból is felrakni a frisseket.

Vannak olyan beállítások és pluginek, amik arra jók, ha jól vannak beállítva, hogy kivédjék az oldalt érő támadásokat. Azok a dolgok, amiket a tanulmányban leírtam, itt kerülnek elő.

Azért jó ezeket megcsinálni, mert a weboldal sokkal védettebb lesz.

Itt egy fontos gondolat: az internet világában, hasonlóan a normál világhoz, van egy máz, ami nem mutatja meg, hogy mi történik valójában a háttérben. Az átlagos internetező nem is tudja elképzelni,  hogy milyen támadások vannak. Amikor felrakunk egy biztonsági plugint és beállítjuk a működését, akkor jelennek meg azok az információk, hogy mennyi feltörési kísérlet van. A legelterjedtebb az, hogy egy robot az oldal adminfelületére próbál belépni, különböző felhasználónevek és jelszavak kombinációival. Mivel robotról van szó, nem fárad el, csinálja folyamatosan.

Az is gyakori, hogy olyan sablon van az oldalon, ami eredetileg fizetős lett volna, de „szerencsésen” megtalálták egy ingyenesen letölthető verzióját. (Nem a valóban ingyenes verzióra gondolok, amit a sablonkészítő csinál kisebb funkcionalitással) A csapda az, hogy a feltört sablonok és pluginek tartalmazhatnak olyan kiskapukat, amiket az épített be, aki feltörte, azért, hogy ha valaki felhasználja, be tudjon jutni az oldalára.

Miért akarják feltörni az oldalakat?

Az egyik fontos mozgatórugója ennek a „piacnak” az, hogy rengeteg kéretlen emailt küldenek szét a világban mindenféle témában. Ehhez két dolog kell, email címek és kapacitás a kiküldésre.  Mivel a spamküldés nem elfogadott, ezért nem tudják a saját erőforrásaikat használni rá, hiszen lebuknának.

Ezért próbálkoznak minden elérhető oldalnál, hogy tudnak-e szerezni címlistát, email címeket, illetve ha bejutnak egy weboldalra, akkor használják azon keresztül a tárhely email küldő szolgáltatását, amíg a szolgáltató le nem tiltja azt.

Ezért folyamatosan újabb és újabb helyekre van szükségük.

Persze az oldalak feltörésére és a többi lépésre is előre megírt programokat, vírusokat használnak, ezért tök mindegy nekik, hogy mekkora az az oldal és kinek a tulajdonában van.

Ahogy felkerül a netre és elérhető, ennek a potenciális veszélynek ki van téve.

Szerencsére néhány alapvető intézkedés betartásával meg lehet nehezíteni a hackerek számára a bejutást, és megvédhető az oldal elég jó arányban.

Ez a szolgáltatás arra van, hogy ha minden óvintézkedés ellenére mégis történik valami az oldallal, (ezt soha nem zárhatjuk ki) akkor is segítünk, és csomagtól függő óraszámban ingyenesen kezeljük a helyzetet. Ez egyszerűbb esetben a korábbi mentés visszaállítását jelenti, bonyolultabb esetben megkeressük a kódban a változást és helyreállítjuk.

A weboldal, ha ránk van bízva, folyamatos felügyelet alatt áll a biztonsági plugin által. Ha valami történik, akkor arról azonnal kapunk értesítést a rendszertől, így gyorsan tudunk reagálni. Előfordult már az is, hogy az ügyfél nem is vette észre a bajt, mi igen, helyreállítottuk, és csak a megtörtént lépésekről számoltunk be neki.

Szintén csomagtól függő óraszámban vállaljuk a weboldalon kisebb javítások elvégzését. Ebbe beletartozhat az is, ha a tartalmi részekben kell változtatni, de az is, ha az oldal működik ugyan, de vannak részei, amikben javítani kell. Pl. egy plugin nincs jól beállítva, vagy eddig jó volt, de már nem kompatibilis, ezért le kell cserélni, igazítani kell a designon valamit…

Az ilyen kisebb dolgokat általában nincs kihez vinni, mert nem vállalják el, így a csomagban benne van, és megcsináljuk.

Ha nem mi készítettünk el egy weboldalt, akkor mindig fennáll a lehetősége, hogy nincs minden rendben vele. Ezért azokat a tételeket, amiket a tanulmányban felsoroltam, a nagyobb csomagok esetén leellenőrizzük és kijavítjuk.

Ennek az emelt szintű kivitelezése esetén már ezzel elérünk egy olyan biztonsági szintet, ami képes jól megvédeni az oldalt.

Ez nekünk is kényelmes olyan szempontból, hogy később kevesebb probléma merülhet fel az oldal további kezelése alatt.

Ez az elemzés az oldalt két fő szempontból elemzi:

 • megvannak-e az alapvető SEO követelmények, amiket a weboldalon belül lehet elvégezni / beállítani.
 • Google page insights elemzés, ami főleg az oldal gyorsaságát és optimalizáltságát vizsgálja.

A két elemzés eredményei alapján javaslatot teszünk a weboldal hibáinak kijavítására, de a javítás nem része a csomagnak.

Viszont, ha már tudja a megrendelő, hogy mit kell javítani az oldalán, akkor azt be lehet ütemezni, prioritásokat meghatározhatjuk, és végeredményben megvan a lehetősége, hogy tovább javítsa az oldalát.

Általában felmerül, ha mi készítjük el a weboldalt, hogy hol legyen, és ha nincs még tárhelye az ügyfélnek, nálunk vehet. Ha viszont kér egy webmesteri csomagot, akkor tudunk neki adni tárhelyet az oldalához, vagy tetszés szerint. Ezt nem mindenki használja ki, nem is kötelező, hogy nálunk legyenek a kezelt oldalak.

Különleges ajánlat
Szilágyi Balázs ügyfeleinek

December 27 – 31- ig

Jelentkezz az alábbi űrlapon,
és a csomagok árából a következő kedvezményt kapod:

1 weboldalra: 10% kedvezmény

Ha egy időben kérsz webmesteri csomagot

– 2 weboldalra:     15% kedvezmény

– 3 weboldalra:     20% kedvezmény

– 4 weboldalra:     25% kedvezmény

mindegyik csomag árából.

Ráadás is van!

Normál vagy maxi csomag megrendelése esetén ajándékot is adunk:
A csomagod mellé kapsz egy Weboldal optimalizálás és teljesítménynövelés csomagot 49.000 Ft értékben.

A weboldalad értékelése a Google szemében sok részből áll össze. Nagyon fontos a tartalom, és az érték, amit a látogatódnak adsz. De az technikai optimalizáltsága, gyorsasága és egyéb technikai paraméterei is fontosak, annyira, hogy a Google erre egy külön vizsgáló-értékelő alkalmazást is készített, ami segít abban, hogy hogyan tedd jobbá az oldalad.
Ez a csomag azért jött létre, hogy az oldaladat a sablonod és bővítményeid adta kereteken belül optimalizáljuk és felgyorsítsuk. Miből áll?
 • Megvizsgáljuk a Google elemzőjével, és még két másik részletes információkat adó elemzőprogrammal, hogy hol kell javítani az oldalon.
 • Ezután elvégezzük azokat a beállításokat, amiket a tárhelyeden, a weboldalad fájljaiban kell megcsinálni a jobb eredmények érdekében.
 • A számos cache és gyorsító bővítmény közül kiválasztjuk azt vagy azok kombinációját, amivel a legjobb eredményt lehet elérni, ehhez letesztelünk többet is, összehasonlítjuk az eredményeket, és a legjobbnál maradunk.
 • Megvizsgáljuk a bővítményeket, és ha valamelyik az indokoltnál nagyobb terhelést okoz az oldalnak, akkor bővítménytől függően tudunk javasolni cserét vagy javítani a beállításokon.
A folyamat végén kapsz egy összefoglalót az előtte-utána állapotról, és a weboldalad jobb teljesítményű lesz.
Mivel ezek az értékek összetettek és erősen függnek a használt sablontól és bővítményektől, a javulás mértéke különböző lehet.

Jelentkezz itt!
Jelentkezésed nem megrendelés!
Felvesszük veled a kapcsolatot, megnézzük a weboldalaidat, és javaslatot teszünk, hogy melyik csomag lenne megfelelő.
Ezután tudsz dönteni a megrendelésről.

Név:

Telefon:

Email cím:

Weboldal(aid) címe:

Megjegyzés, üzenet:

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam és elfogadom.

Áttekintés – Webmesteri csomagok

Mini

37 500 Ftévente
 • Kicsi, bemutatkozó weboldalakhoz, ahol kevés változás van
 • Mentés, frissítés évi 4-szer
 • Biztonsági alapbeállítások elvégzése
 • Díjmentes javítás 1 órában támadás esetén
 • Weboldal változtatás, fejlesztés: 1 óra a csomagban, minden további óra 15% kedvezménnyel
 • Max. 200Mb ajándék tárhely

Normál

74 500 Ftévente
 • Átlagos, bloggal kiegészített weboldalakhoz
 • Mentés, frissítés évi 6-szor
 • Biztonsági alapbeállítások elvégzése
 • Díjmentes javítás 2 órában támadás esetén
 • Weboldal változtatás, fejlesztés: 3 óra a csomagban, minden további óra 15% kedvezménnyel
 • Max. 500Mb ajándék tárhely

Maxi

147 000 Ftévente
 • Nagyobb weboldal, webáruházzal kiegészítve, nagy adatmennyiséggel és gyakori változással
 • Mentés, frissítés havonta.
 • Biztonsági alapbeállítások elvégzése
 • Díjmentes javítás 4 órában támadás esetén
 • Weboldal változtatás, fejlesztés: 6 óra a csomagban, minden további óra 15% kedvezménnyel
 • Max. 1000Mb ajándék tárhely
 • Weboldal elemzés, javítási javaslat teljesítmény és SEO szempontból.